• Snabba leveranser
  • Smidig betalning med Klarna
  • Fri frakt från 400 kr
Fischer Ranger | Crafted To Ski More
Nyheter

Fischer Ranger | Crafted To Ski More

Fischer Ranger

Crafted to ski more

Fischer och Sverre inledde ett samarbete för snart tre år sedan då företaget ville vidga vyerna och satsa på friåkning. Skidmärket som har en stark traditionell racingbakgrund skapade den knallrosa Rangerskidan som tog marknaden med storm. — "Det var ett vågat steg att satsa på en ren friåkningsskida som stack ut rejält, men den emottogs över all förväntan och sålde slut direkt". Sedan dess har det bara gått åt ett håll, uppåt. Sverre har varit med och utvecklat den nya rangerserien och många timmars testande ligger bakom de nya skidorna. — "Jag har provåkt ett tiotal olika varianter förra vintern och har verkligen fått vara med i processen sedan dag ett, fått påverka både funktion och design. Vi har helt enkelt tagit fram en serie grymma friåkningsskidor". Ranger 108mm är Sverres favorit. — "Den är den perfekta Åreskidan, framför allt utanför pisten. Lekfull, kvick och extremt lättåkt samtidigt som den har förvånansvärt bra stabilitet som står pall även för kraftfulla åkare".


Extremt mångsidiga

Oavsett förhållanden, terräng eller skidåkarens preferenser så genererar Ranger-serien ett seriöst sug för att vilja åka skidor. Tack vare en helt ny geometri är dessa skidor extremt mångsidiga. De är stabila på kant även genom uppkörd snö, flyter i puder och går att lita på under de brantaste, tuffaste förhållandena. Kollektionen är designad för skidåkare som söker stark och stabil prestenda i fallinjen och de som letar efter lekfulla och lätthanterliga allmountainskidor/freerideskidor. Fischer har skidracing i sitt DNA, vilket märks i carving prestandan på samtliga skidor i Ranger-serien.

En unik egenskap hos den nya Ranger-serien är inkorporeringen av individuellt skurna Titanal-plattor, kallade Shaped Ti. Ju smalare skidan är, desto längre är Titanal-inlägget och desto plattare är tailen, vilket ger extra stabilitet till mer fallinjeorienterade skidåkare som gillar att gasa på. De bredare modellerna, från Ranger 102 till 116, ökar lekfullheten tack vare den reducerade Titanalplattan längs med skidan, en större Flexcut och ökad tailrocker. Flexcut säkerställer optimala energiegenskaper för varje skida, och den nya Ranger-seriens stilrena design understryker skidornas moderna karaktär.

https://alpingaraget.se/pub_docs/files/FischerRangerCraftedToSkiMore/original_5585__10_freeride.jpg
https://alpingaraget.se/pub_docs/files/FischerRangerCraftedToSkiMore/original_5578__03_freeride.jpg
https://alpingaraget.se/pub_docs/files/FischerRangerCraftedToSkiMore/original_5591__16_freeride.jpg
https://alpingaraget.se/pub_docs/files/FischerRangerCraftedToSkiMore/original_5594__19_freeride.jpg

Vad tycker vi?

De nya Ranger skidorna är mer lekfulla, mångsidiga och varierade. Fortsatt stabila och med grymt kantgrepp men nu mer energifyllda och poppiga. Helt enkelt roligare att åka på utan att det är jobbigare, vilket resulterar i att du åker mer!"Johan Enström, Verkstadschef Alpingaraget

https://alpingaraget.se/pub_docs/files/FischerRangerCraftedToSkiMore/ranger_108_linus_archibald_by_andreas_vigl.jpg

Sverre om nya ranger

Ranger skidorna

https://alpingaraget.se/pub_docs/files/FischerRangerCraftedToSkiMore/Fischer-Ranger-Hybrid-pjäxor.jpg

Nya Fischer Ranger Hybridpjäxor

Fischers omtyckta och populära hybridpjäxor "Ranger" är helt omgjorda och förbättrade för vintern 22/23. Med ett uppgraderat TPU-skal och manschett får de nya hybridpjäxorna förbättrad stötdämpning samt en styvare och mer progressiv flex. Den nya Ranger Performance Linern är tätare för en bättre och mer precis passform över hela säsongen. Ett generöst 55° rörelseomfång, GripWalk® Vibram®-sula och integrerat skid/walk-spänne eller gåläge erbjuder nya Fischer Ranger Hybridpjäxorna dig mångsidigheten att bränna pisten stenhårt eller utforska pudret på baksidan.

Fischer Ranger Hybridpjäxor

"De nya Ranger skidorna är mer lekfulla, mångsidiga och varierade. Fortsatt stabila och med grymt kantgrepp men nu mer energifyllda och poppiga. Helt enkelt roligare att åka på utan att det är jobbigare, vilket resulterar i att du åker mer!" Johan Enström, Verkstadschef Alpingaraget Läs mer om vad som gör nya Fischer Ranger skidorna så bra...

Liknande artiklar