• Snabba leveranser
 • Smidig betalning med Klarna
 • Fri frakt från 400 kr

Köpa

När du slutfört din order skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress.

Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post till order@alpingaraget.se

När ordern är packad och redo för leverans får du ett en bekräftelse från oss med spårningslänk.


KÖPA SKIDOR

Kontrollera om det ingår bindning.

Om det ej ingår välj en passande bindning.

Du får 10% rabatt vid köp av skida och bindning, ange koden skida+bindning i kassan.

Kostnadsfri montering vid köp av skida och bindning.

Fri hemfrakt eller hämta i butik.


Ange alltid monteringsanvisningar vid köp av skida med bindning:

 1. Sulmåttet på pjäxan dvs yttersulan i mm (ofta i spannet 220 till 340 mm). Står oftast i plasten på utsidan vid klacken. Finns inte detta ange mondomåttet (innermåttet på pjäxan tex 26.5) och pjäxmodell.
 2. Vikt på åkaren i kg.
 3. Andra önskemål än standardmontering enligt varumärkets rekommendationer tex framåt/bakåt i centimeter eller mittmonterat.
 4. Övriga önskemål (tex om de av någon anledning INTE ska monteras).

Om något är oklart kommer verkstaden höra av sig innan montering.

Monterade skidor är det ingen ångerrätt på enligt gällande konsumentlagstiftning.


KÖPA  BINDNINGAR

Om du köper lösa bindningar (utan skidor och montering) behöver du oftast ange vilken bredd på skistopper du behöver. Det är midjemåttet på skidan som bestämmer vilken bredd du behöver. Vet du inte vilken skistopper du ska ange bredd på skidan eller skidmodellen och vi plockar den mest lämpliga.


KÖPA PJÄXOR

 • Mät foten ordentligt.
 • Köp rätt storlek, gå inte upp en storlek för att det ”känns skönare”. Då är det lätt att pjäxan bli för stor och foten glider runt. Det går att anpassa pjäxorna väldigt bra efter just din fot även om de kan kännas lite tajta när du provar första gången. 
 • Vad ska du använda pjäxan till? Ska du gå på tur, bara åka pist eller kanske både och? Välj en pjäxa utifrån ditt användningsområde.
 • Välj inte en för styv pjäxa.
 • Välj den pjäxa som sitter bäst på din fot, den ska varken vara för tight eller stor.

Vid köp av pjäxor på nätet förbehåller vi oss rätten att neka en order på många olika storlekar och modeller för provning hemma. Detta för att vi ofta bara har ett par av en viss modell och storlek och då kan vi inte skicka iväg flera till samma kund.


Allt detta kan kännas svårt att få till, det är därför vi på Alpingaraget finns här för dig. Vi har lång erfarenhet av pjäxor och Bootfitting. Hör av dig till oss om du är osäker på vad som kommer fungera för dig. Att köpa pjäxor online är något man bör undvika om man har möjlighet då bootfit och rådgivning är nödvändigt för de allra flesta.


ENDAST ONLINE - DROPSHIP

Produkter märkta med Endast Online eller Dropship är varor vi normalt inte har hemma i butiken eller på lager. Dessa produkter skickas direkt från leverantör eller distributör genom så kallad dropship. Lagerstatus som visas är vad de har hemma för tillfället och leverans är normalt 2 - 5 dagar.

Dessa produkter kan vi inte hantera med tjänsten Hämta i butik utan skickas alltid direkt hem till dig som kund. Avisering sker från leverantör/distributör via deras frakttjänst som normalt är Postnord och kan visas med deras namn istället för Alpingaraget.


KÖPA PRESENTKORT

Vi säljer presentkort online. Läs mer om det här: PRESENTKORT