• Snabba leveranser
  • Smidig betalning med Klarna
  • Fri frakt från 400 kr

Byte & retur


Ångerrätt

Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt. I fysisk butik gäller andra villkor.


Vid nyttjande av din ångerrätt:

Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar returnera produkterna till oss.

Du står för returfrakt, leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas väl paketerade och i ursprunglig förpackning.

Med din retur ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt.

Returformuläret ska alltid fyllas i och skickas tillsammans med varan/varorna som ska bytas eller returneras. Det är viktigt att ni fyller i den korrekt, det är bättre att fylla i för mycket information än för lite. Om ni har några frågor till oss innan ni ska skicka returen så kontakta oss gärna på telefon 08-16 50 10 eller via mail till order@alpingaraget.se. Det är viktigt att ni har ordernumret med i all er kommunikation med oss. Det är också väldigt viktigt att ni skriver ett telefonnummer som vi kan nå er på under dagtid utifall att vi har några frågor angående er retur.

På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.


Ångerrätten gäller inte vid:

Specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig

prägel efter dina önskemål tex monterade skidor och modifierade pjäxor.

Produkter som på grund av hälso- eller hygienskäl har förseglats (plomberats) och där förseglingen (plomberingen) har brutits av dig.

Produkter som har karaktär av förseglad ljud- eller bildupptagning och där förseglingen har brutits av dig.

Tjänster som har fullgjorts och där du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.

Varor som snabbt kan försämras, exempelvis livsmedel.

Lösnummer av tidningar eller tidskrifter.


Köparen står för returfrakten. 

Vi skickar med en returfraktsedel som du gärna får använda, en kostnad på 99 sek debiteras vid retur med denna. OBS! Detta gäller ej skrymmande paket som skidor, stavar längre än 120cm och väskor på hjul. Vid retur av skrymmande paket, vänligen kontakta order@alpingaraget.se för returfraktsedel till en extra kostnad. Det går även bra att lämna tillbaka produkten i butik eller använda egen returfrakt.


Vid byte

Byten till annan produkt, storlek eller färg görs genom nytt köp. Returnera varan du köpt och meddela att du köpt en ny vara. Du kommer då bli fullt återbetald för det du skickar tillbaka inklusive eventuell returavgift.