• Snabba leveranser
  • Smidig betalning med Klarna
  • Fri frakt från 400 kr
Salomon QST Echo 106
Nyheter

Salomon QST Echo 106

Salomon QST Echo 106

Ni frågade efter den.
Nu är den här: en touring-specifik skida i Salomons QST-serie.
Säg hej till QST Echo 106.

Vad är det här för skida då? QST Echo är drygt 11 procent lättare byggd än vanliga Salomon QST 106, framförallt genom en lättare träkarna som kombinerar Karuba och Poppel. QST Echo väger 1760 gram i längden 181 cm. Och på tal om längder så är kommer Echo i 157, 165, 173, 181 och 189 cm.

Vad är nytt?

Att slippa 200-250 gram per skida kan låta lite, men när du går på topptur är varje avskalat gram en välsignelse. Går du tiotusen steg på en dag ute på berget innebär det totalt 5 ton i mindre vikt som du slapp släpa på.

QST Echo åks helst med en techbindning på sig för en lätt och livlig toppturs setup, men samtidigt en kombination som fortfarande har ett rejält stänk av freeide i sig. Salomons populära och trygga techbindning i aluminium "MTN Tour" är ett bra val. Nästa år kommer också en ny version som heter MTN Summit där du kan ställa utlösningsvärdet(DIN värdet).

QST Echo kan så klart också monteras med en hybridbindning som tex en Shift, perfekt för dig som vill ha en lättare känsla i din skida och letar efter en one ski quiver skida att åka både liftburet och gå på topptur med.

https://alpingaraget.se/pub_docs/files/SalomonQSTEcho106/Salomon-QST-Echo--lätt-freetouring-skida.jpg
https://alpingaraget.se/pub_docs/files/SalomonQSTEcho106/Topptur-i-åre-på-Salomon-Qst-echo-106.jpg
https://alpingaraget.se/pub_docs/files/SalomonQSTEcho106/Qst-Echo-på-topptur-i-Åre.jpg
https://alpingaraget.se/pub_docs/files/SalomonQSTEcho106/Lovisa-Rosengren-med-nya-lätta-qsto-echo-106.jpg
https://alpingaraget.se/pub_docs/files/SalomonQSTEcho106/Salomon-QST-Echo-106-i-solnedgången.jpg
https://alpingaraget.se/pub_docs/files/SalomonQSTEcho106/QST_ECHO_106-fritour-skida.jpg

Om Qst echo 106

QST Echo 106 har rocker i tip och tail, spann under foten, lagom mycket sväng (19 meter radie i 181 cm), den är dämpad med kork fram och bak, och är förstärkt med en titanalplatta under pjäxan. Man kan också uttrycka det simpelt - QST Echo 106 har kvar allt som vi skidåkare tidigare har älskat med vanliga Salomon QST 106, men den är lite lättare.
Så om det har ekat tomt i ditt skidliv efter en freeride-osande och samtidigt touringvänlig skida? Då är Salomon QST Echo något för dig.

Ni frågade efter den. Nu är den här: en touring-specifik skida i Salomons QST-serie. Säg hej till QST Echo 106. Vad är det här för skida då? QST Echo är drygt 11 procent lättare byggd än vanliga Salomon QST 106, framförallt genom en lättare träkarna som kombinerar Karuba och Poppel. QST Echo väger 1760 gram i längden 181 cm

Liknande artiklar