• Snabba leveranser
  • Smidig betalning med Klarna
  • Fri frakt från 400 kr
Nordica Unlimited Pjäxor
Nyheter

Nordica Unlimited Pjäxor

Nordica Unlimited - Ny serie pjäxor

Where boundaries don't exist

Nordica släpper taget om sin trogna och testade pjäxmodell "Strider" och kommer nu med en helt ny serie pjäxor under namnet "Unlimited". Dessa hybrid eller allmountain-pjäxor är gjorda för dig som vill ha en pjäxa du kan göra absolut allt med! Oavsett om det är hård utförsåkning eller långa toppturer. Flera i vår personal har testat dem i Vemdalen under mässan och vi är positivt överraskade över hur Nordica lyckats göra en ännu bättre pjäxa än "Strider". Med en ordentlig flex, bra utförsegenskaper och lättjobbad innersko har Nordica skapat en pjäxa som sitter skönt och är fantastiskt kul att åka i. Dessutom så är det nya gåläget otroligt bra och har väldigt bra rörlighet framåt vilket underlättar mycket när du ska ut på tur.

Kom och testa dem redan nu hos oss!

https://alpingaraget.se/pub_docs/files/NordicaUnlimitedPjäxor/Nordica-Unlimited-LT-130-Grilamid-hybridpjäxa.jpg

Mindre vikt, mer kul.

Den röda tråden som löper genom Unlimited-projektet är sin bästa balansen i kombinationen av lågvikt och prestanda. Målet har alltid varit att hitta den perfekta balansen mellan dessa två element och undvika kompromisser. Nordikas ingenjörer kunde hitta de mest effektiva lösningarna, med hjälp av marknadsstudier och feedback från deras involverade team-åkare.

Detta förklarar användningen av en ny variant av Grilamid, en polyuretan(plast) som redan är känd för sin lätthet och är populär bland pjäxor och i glasögon branschen. Grilamid hämtas från en förnybar källa som ricinolja, vilket visar viljan att anta en allt känsligare inställning till miljötänk. En hel familj pjäxor redo för äventyr, en smalare och exakt siluett: 99 mm av precision och åkglädje.

Unlimiteds teknologier

https://alpingaraget.se/pub_docs/files/NordicaUnlimitedPjäxor/Tri-force-cuff.jpg

Tri-force cuff

https://alpingaraget.se/pub_docs/files/NordicaUnlimitedPjäxor/Nordica-Unlimited-Hike-Mechanism.jpg

Hike Mechanism

https://alpingaraget.se/pub_docs/files/NordicaUnlimitedPjäxor/Nordica-Unlimited-nytt-spänn-system-med-hooks.jpg

Hooks

https://alpingaraget.se/pub_docs/files/NordicaUnlimitedPjäxor/Nordica-Unlimited-med-en-ny-michelin-grip-walk-sula.jpg

Sulan

https://alpingaraget.se/pub_docs/files/NordicaUnlimitedPjäxor/Unlimited-innerskor-med-kork-och-primaloft.jpg

Innerskon

Tri-force cuff

Användningen av plast med tre styvhetsnivåer gör att manschetten binder lemmen på ett optimalt sätt och säkerställer den perfekta funktionen och komforten som krävs för varje aktivitet. Det är därför de yttre skalen har olika färgnyanser, innan de omfamnar det klassiska svarta som alltid har utmärkt Nordica. Området som injiceras med den mjukaste plasten är det som kommer i störst kontakt med skenbenet, vilket kan hitta ett bekvämt stöd och lättare ge dig ett bra plöstryck. Fördelningen av belastningen måste ske gradvis, och av denna anledning knyter det mellanliggande plastbandet till den styvare delen som håller kalven stabil, säker och exakt.

https://alpingaraget.se/pub_docs/files/NordicaUnlimitedPjäxor/Tri-force-cuff.jpg
https://alpingaraget.se/pub_docs/files/NordicaUnlimitedPjäxor/Nordica-Unlimited-Hike-Mechanism.jpg

Hike Mechanism

Mekanismen som förbinder skalet med manschetten är speciellt designad för att ge pjäxan stabilitet och säkerhet när du åker, tillsammans med en bred vinkelöppning för att underlätta ledrörlighet när du går upp. Den maximala rörligheten på 65° gör att du har optimal rörelsefrihet även för att klättra i de mest krävande backarna. Dessutom, genom att vrida mekanismblocket 180°, kan manschettens lutning ändras efter sammanhang och behov: 13° för en mer avancerad och presterande postition för aggresiv skidåkning, eller 11° för att få en naturlig känsla när man går.

Hooks

Spännena gjordes också om för att minska vikten och tröttheten under toppturer. Den klassiska spänn-konstruktionen, har ersatts med en trådbunden lösning, bestående av en kabel och en ankarspets som i kombination med den andra kroken fungerar som en dragstång för att linda in foten. Dessutom låter ett intuitivt klicksystem dig fälla tillbaka spaken på sig själv och låsa den när du går. De återstående tre spakarna, gjorda av en speciell magnesiumlegering som garanterar låg vikt och komfort.

https://alpingaraget.se/pub_docs/files/NordicaUnlimitedPjäxor/Nordica-Unlimited-nytt-spänn-system-med-hooks.jpg
https://alpingaraget.se/pub_docs/files/NordicaUnlimitedPjäxor/Nordica-Unlimited-med-en-ny-michelin-grip-walk-sula.jpg

Sulan

Med åren har den växande touringmarknaden blivit allt känsligare för sulor som en viktig egenskap. Den multidisciplinära karaktären hos dessa pjäxor kräver perfekt grepp för att undvika att halka i den mest tekniska terrängen och samtidigt säkerhet och precision för att njuta av skidåkning. Av denna anledning markerar hela Unlimited-kollektionen debuten av en innovativ sula som för första gången kommer att kunna rymma alla nödvändiga funktioner. Med hållbarhet i åtanke kommer sulan inte att limmas, utan skruvas och är utbytbar när den har slitigts ner. Det andra revolutionerande elementet är total kompatibilitet med alla bindningar, vilket eliminerar all tvivel om de oändliga möjligheterna att associera med bindningar i enlighet med ISO-standarder. Slutligen är Michelin Gripwalk och Gripwalk-utrustningen känd för maximalt grepp och stabilitet under alla typer av förhållanden.

Innerskon

En annan viktig del av Nordicas pjäxor är innerskon, den sanna själen gömd bakom de färgglada yttre skalen. Återigen bestämde Nordica sig för att höja ribban och lyckades med målet att minska den totala vikten utan att kompromissa med komfort och precision i kraftöverföring. 3D Light liner, som levereras i de lättare modellerna, väger endast 280 gram och är den bästa lösningen för att bestiga de längsta och mest ansträngande backarna. De återstående modellerna är utrustade med HP 3D Cork-snörinnersko, som stoltserar med det högkvalitativa korktransplantatet, perfekt för dem som letar efter maximal prestanda i utförsåkning. Användningen av Primaloft-membranet, värmeisolering som kan hålla fötterna varma och torra finns i båda innerskorna. Slutligen är alla Unlimited-modeller utrustade med PVC-fria innerskor.

https://alpingaraget.se/pub_docs/files/NordicaUnlimitedPjäxor/Unlimited-innerskor-med-kork-och-primaloft.jpg
https://alpingaraget.se/pub_docs/files/NordicaUnlimitedPjäxor/Nordica-Unlimited-in-Action.jpg
https://alpingaraget.se/pub_docs/files/NordicaUnlimitedPjäxor/Friåkning-med-Nordica-Unlimited-Pjäxorna-cropped.jpg

Nordica Unlimited Ski Boot

THE DESTINATION IS THE ALIBI OF THE ROUTE:
MASTERS OF THE MOUNTAIN.

The first step of the Unlimited concept, born from the desire to overcome any type of barrier or border, culminated in a new and unprecedented family of skis, which reconciled the lightness of a new construction with the impressive downhill performance of the award-winning Enforcer and Santa Ana. A winning combination, a mosaic that was just missing one piece: the perfect boot.

The crew led by Alberto Contento, together with some of the most fearless riders in the industry, has decided to get back into the game once again. The result is none other than the natural evolution of a project with great ambitions: a family of boots that is preparing to redefine high-altitude skiing, preserving the indelible imprint of our tradition, thanks to an explosive blend of lightness, reliability and fun.

Handla Nordica Unlimited pjäxorna

Nordica släpper taget om sin trogna och testade pjäxmodell "Strider" och kommer nu med en helt ny serie pjäxor under namnet "Unlimited". Dessa hybrid eller allmountain-pjäxor är gjorda för dig som vill ha en pjäxa du kan göra absolut allt med! Oavsett om det är hård utförsåkning eller långa toppturer. Flera i vår personal har testat dem i Vemdalen under mässan och vi är positivt överraskade över hur Nordica lyckats göra en ännu bättre pjäxa än "Strider".

Liknande artiklar