• Leverans inom 2-3 dagar
  • Fri frakt över 400 kr
  • Betala med Klarna
Skidtest Pist/Allmountain 19/20
AG Testar

Skidtest Pist/Allmountain 19/20

Alpingaragets Skidtest 2019/2020

Del 2 Pist/Allmountain

Vi älskar att testa skidor! Och vi kan ju inte sälja något som vi själva inte har testat! Under året gör vi flera olika skidtest med personalen och i helgen var ett starkt gäng ur personalstyrkan i Sälen för att testa Pistskidor och Allmountainskidor under Sälens skidtestarhelg. 

Del 2 i Alpingaragets skidtest 2019 fokuserar på Pistskidor och Allmountainskidor.

Pist/Allmountain

STÖCKLI LASER AR
Pist

"En skida som ger känslan av att bygga sin egen tågräls ner för berget" - Edvin Z

Stöckli AR är ett toppenval om man vill ha en grym pistskida. Otroligt fin karaktär och glädje i skidan som är överlägsen på hårt underlag med sitt utmärkande kantgrepp. Skidan har en stabilitet och vridstyvhet som gör att det känns som att åka på räls. I och med midjan på 83 mm gör det att skidan blir mer varierande, dvs bra i många förhållanden men såklart bäst i en väl preparerad pist. Stöckli AR passar åkaren som vill ha en fantastisk dag/vecka/liv i pisten. Allt från en medelgod åkare till en expert.

VÖLKL DEACON 80
Pist

"Kungen av kort och lång sväng" - Edvin Z

Här har ni en toppenskida för alla! Deacon 80 är pistskidan för dig som vill åka hela dagen och inte behöva bry sig om förhållandena. Tack vare Völkls nya teknik som kallas 3d radius så går skidan att köra på kort sväng men även öppna upp och ligga på ytterkanterna för stora och långsamma svängar. Skidan är väldigt dämpad och enkel att åka på,  tack vare den något bredare midjan funkar den även senare in på dagen och äter upp en mängd olika förhållanden. Varierad, stabil och framför allt trevlig. Decon 80 följer med och hjälper dig dit du ska och är riktigt rolig att åka på! I och med Deacons nya shape upplevs skidan mer följsam vilket den också är då väderförhållandena växlar och när underlaget blir annorlunda in på eftermiddagarna.

VÖLKL DEACON 76
Pist

"Den här skidan är så sjukt bra!" - Sofie C

Völkl Deacon 76 gör exakt vad du vill att den ska göra och sitter som berget på isigt underlag. Det är nästan så att man börjar se de andra åkarna i backen som portar man lätt kan ta sig runt hur man vill, du kan variera svängen i oändlighet från kort till lång sväng, på kant eller sladd. Stabil och gillar fart, men funkar även bra i lite lägre hastighet. Och du kommer ha ett leende på läpparna efter exakt varje åk. Roligare än så här blir det inte i pisten!

ATOMIC REDSTER G9R
Pist

"Tacka Shiffrin och Hirscher för en väl utförd produktutveckling" - Mange E

Vad kan bokstaven R egentligen förändra på en redan grym skida?
På G9 sitter det en vanlig railplatta och på G9R sitter det en raceplatta där man skruvar fast bindningen. Och ja, du känner skillnad. Du får en dimension till på kantgreppet när det är hårt i backen, dock inte så förlåtande utan här måste du vara med hela tiden. Och tack varje ”servotec-stången” så är skidan väldigt lugn och dämpar vibrationerna, samtidigt som skidan hela tiden vill tillbaka till ursprungsläget och på så sätt får du samma effekt som du får när du använder en pilbåge. Ett jäkla ”Schwung” helt enkelt. Lägg därtill den karaktäristiska Atomic-känslan, där skidan känns som påkopplad på en tågräls och du bara åker med, och du har en testvinnare deluxe. Åk stort och fort.

HEAD REBELS iSPEED
Pist

"Kräver underlag som svarar för att visa vad den går för" - Mange E

Head har i många år varit ledande varumärke i världscupen när det gäller storslalomskidor och det märks verkligen när du sätter dessa bestar under fötterna. Från sväng 1 är det fullt ös som gäller. Kantgrepp och precision i en härlig symbios. Du som gillar att åka fort och stort, detta är skidan för dig.

HEAD REBELS iRACE
Pist

"Vill öka farten likt en galopphäst" - Sofie C

En kortsvängd skida som vill att du är aktiv och tar kommandot. Rolig i en nypistad, hård backe och du får verkligen ett kvitto på om du har tränat ben och bål ordentligt under försäsongen, om inte så har du garanterat träningsvärk dagen efter. Sjukt fint grepp och lugn känsla även fast den är superkvick från kant till kant och vill öka farten likt en galopphäst.

HEAD i.SUPERSHAPE MAGNUM
Pist

"En mångsidig skida som bjuder in till varierad åkning" - Georg G

En tuff men snäll pistracer, för dig som vill kunna variera din åkning. Head i.supershape Magnum gillar både längre och kortare sväng och det går att trycka på så mjölksyra nalkas men också mysåka ner för pisten utan att man blir omkullkastad. 

STÖCKLI LASER WRT
Pist

"Du slipper bråka med alla som ska åka offpist, för det är helt klart i pistern den här skidan ska upplevas" - Mange E

Stöckli är geniala när det gäller att tillverka skidor som är följsamma och Laser WRT är inget undantag. Kan inte förklara känslan riktigt men det känns som om du springer i mjuk sand och underlaget anpassar sig efter foten, utan att du tappar direktheten och responsen. Jag vet, det låter otroligt men jag lovar, med Stöckliskidor under fötterna får du en magiskt dämpande känsla som knappt går att förklara och måste därför upplevas. Enda minuset är att du måste stiga upp tidigt på morgonen för att få bästa förhållande för skidan. Dvs först upp i liften.
Bra mix mellan slalomsväng med storslalomsväng gör att den känns väldigt lättsvängd utan att bli sprättig i större svängar.

VÖLKL RACETIGER SL
Pist

"Svänger fort, direkt och har fantastiskt kantgrepp" - Mange E

Skidor med kort svängradie är verkligen något speciellt. Hittar du den perfekta lutningen på backen och ett underlag där snön ger dig grepp så kan du verkligen slänga ut skidorna från kroppen och bara köra. Samtidigt som du lägger ner vänstra armbågen i snön och kollar till ytterskidan långt där borta till höger så får du ett svar som känns på riktigt under fötterna. Lika snabbt som skidorna var långt ut till höger, lika snabbt har du dem långt ut till vänster i nästa ögonblick och om musklerna och ryggen inte säger ifrån (man blir fort trött av korta svängar) så är det bara dra på smilbanden och fortsätta eurocarva. Med andra ord, Völkl Racetiger SL svänger fort, direkt och har fantastiskt kantgrepp. Allt som ger dig den där känslan du får av den första ölen på after ski'n.

LINE VISION 98
Allmountain

"Hur kan en så lätt skida vara så bra? Skidan jag hade valt om jag bara fick åka en skida resten av säsongen" - Karl H

Line Vision 98 är en lättviktare som pallar för hård åkning! Superlätt att hantera både på sladd, kant till kant och i luften. Förvånansvärt bra kant och isgrepp för sin lätta konstruktion men bjuder samtidigt in till lek med en mjukare tipp och tail samt ganska långa men mjuka rocker kurvor. Line Vision 98 ger dig känslan att kunna ta dig vart som helst. Lätt nog för att tura med är ett stort plus för den som kan tänka sig offra lite energi upp för bättre åkning ner. På med en shiftbindning så är gränsen mellan pist och offpist struken och du har en perfekt skida för hela vintern. Om du vill variera din åkning med en lätt och rolig skida och inte känna dig begränsad så är det här skidan för dig. Vill du ha en bredare skida? Då har du Line Vision 108!

BLIZZARD BRAHMA 82
Pist/Allmountain

"En skida jag kan rekommendera till alla" - Ludwig B

Brahma 82 skida är ett perfekt alternativ för piståkaren som inte hela tiden vill ligga och carva på kant. Denna skida bjuder in till flera olika åkstilar och erbjuder en fantastisk fartstabilitet och en variation på sväng. Formen är likt en allmountainskida men har mycket bra pistegenskaper. Upplevelsen av flytet från allmoutain och greppet och farten från en pistskida gör Blizzard Brahma 82 till ett toppenval. 

VÖLKL KENDO 88
Allmountain

"Att åka på Kendo 88 är ett rent nöje" - Ludwig B

En superfin skida som passar den som åker mest pist men även vill åka en del utanför. Völkl Kendo är kvick, rapp, stabil, rolig och sjukt bra helt enkelt. 3D radien visar vad den går för. Lätt att variera åkningen från skär till sladd, lång sväng till kort sväng och från snabbt till långsamt. En skida som passar typ alla, för alla underlag i pisten såväl som utanför om man vill det. Kräver lite av dig som åkare men ger tillbaka i mångfald. Kanske något seg vid låg hastighet, men när man står på Kendo vill man öka farten. Mitt i prick för det den ska vara till för.


FISCHER RANGER 99 Ti
Allmountian

"Stor mångsidighet hos en skida som bjuder på ett riktigt bra kantgrepp" - Georg G

Fischer Ranger 99 Ti är trygg, väldigt rolig på kant och bjuder in till säkra svängar när föret blir hårt. Skidans mer påtagliga rocker-profil i topparna dämpar ojämnheter i snön på ett lugnande sätt. Ranger 99 Ti kändes lätt in i sväng och väl på skär var det bara att trycka på och njuta.Passar till åkaren som vill ha den perfekta blandningen mellan pistprestanda och flyt utanför pisten. De dubbla lagren av titanal gör skidan styv med ett bra grepp samtidigt som de mjukare topparna i kolfiber möjliggör för ett finare flyt utanför. 

LINE SUPERNATURAL 92
Allmountian

"En skida som kräver lite tryck av åkaren, men oj vad den går" - Sofie C

När man tänker på Line tänker man oftast inte på ett fartmonster, men prova någon skida ur Supernaturalserien så kommer du bli motbevisad. Supernatural ser ut som en allmountain men presterar som värsta pistskidan. Nog att den har fulare design i år än förra, men det glömmer man lätt så fort man gör första svängen. Stabil och trygg, bra isgrepp och gillar fart. Funkar riktigt bra i isig pist, likväl som uppåkt och pucklig pist. Perfekta skidan för hårdare dagar, då man vill ha mångsidigheten från en bredare skida men kantgreppet från en racer. Om du skulle vilja testa åket bredvid pisten så håller den för det också.

BLACK CROWS ATRIS
Allmountain

"Alpsäsongarens bästa vän" - Edvin Z

Black Crows Atris är en väldigt lekfull och rolig skida. Mycket rocker i tip och tail för flyt i alla djup men tillräckligt stabil under fot för att stompa drops och tricks. Perfekt skida för den som vill åka mycket utanför i olika förhållanden men ändå kunna carva runt i pisten och göra några varv i parken. Sätt på en shift eller någon annan turbindning för att ha roligt på hela berget hela säsongen. 

VÖLKL SECRET 92
Allmountain

”Ger mig trygghet på alla underlag” - Felicia
 
Rolig och lättåkt skida som presterar lika bra på isigt underlag som på nysnö. Secret 92 ger dig full kontroll över hela berget och är lätt att få sväng på. Trivs allra bäst i hög fart och större sväng, kräver inte en duktig åkare men för att få ut max av skidan så bör du ha koll på både teknik och styrka. Går lika tryggt och stabilt vid ”slöåkning" när benen är trötta i slutet av dagen.


MINDBENDER 88 Ti ALLIANCE
Allmountain

”Rolig och reaktionssnabb i snygg design” - Felicia
 
En skida som gör allt jag vill att den ska göra, med en perfekt bredd för en heldag i pisten. K2 Mindbender 88 Ti Alliancer är lätt in i sväng, livlig, styv och snabb från kant till kant gör den till en pålitlig skida på alla underlag. Bredden tillåter även att ta några svängar utanför pisten om det har dumpat. 
 

FISCHER MY RANGER 96 Ti
Allmountain

”Smidig, användbar och saknar begränsningar” - Sofie C
 
Den här skidan kan man ha till allt. Fischer My Ranger 96 Ti har perfekt bredd för att ha som sin enda skida (om man inte ska åka meterdjupt japanpuder) och ger fin ingång på sväng tack vare rockerprofilen i nosen, som också ger sjukt bra flyt när man åker utanför pisten. Det är enkelt att variera åkningen från skär till sladd när terrängen kräver det. Trivs som fisken i vattnet i hög fart och stora svängar.

SALOMON QST LUX 92
Allmountain

”Går som tåget och är följsam som en katt” - Felicia
 
Fin och lättåkt som passar perfekt hela dagen. Salomon QST LUX åks helt utan problem i uppkörd pist, då den känns väldigt följsam och dämpad, samtidigt som den har fint kantgrepp när underlaget är något hårdare, och är smidig när det är trångt. Funkar fint över hela berget och på alla typer av underlag. Relativt lätt så med en turbindning på blir det en perfect match.

Liknande artiklar