• Snabba leveranser
  • Smidig betalning med Klarna
  • Fri frakt från 400 kr
Skidtest 23/24
AG Testar

Skidtest 23/24

SKIDTEST 2023/2024


Varje säsongstart är det tradition för de flesta inbitna skidåkare att åka på skidtesthelgerna i fjällen, så även för oss. En fantastisk möjlighet att faktiskt prova igenom mycket skidor på kort tid, och en perfekt start på vintern. I år åkte vi till Lindvallen och den värlsberömda Gustavsbacken. Som butik har vi möjlighet att åka på skidorna flera tillfällen innan men under en sån här helg kan fler ur personalen provåka massor av modeller dels för sin egen skull men lika mycket eller mer för att du som kund ska få bästa tips och råd vid ett skidköp. I år tog vi även hjälp av alla er som följer oss på Instagram i urvalet av modeller och det blev ett stort gensvar vilket var superkul. Vi hann med mycket men inte allt och här kommer ett försök till att sammanställa våra intryck från skidtestet.

ÅRETS ÅKARE OCH FAVORITSKIDOR

Magnus E

Raceansvarig

Skidentuaist med tävlingsbakgrund med passion för höga farter och stabila åk. Gillar hårdare skidor med lite längre radie som svarar upp bra då jag trycker på i både pist och offpist. Völkl Kuro är min favoritskida all-time

NORDICA Dobermann Multigara DC

Pasta al burro molto bene
Det var de enda italienska ord jag lärde mig då jag var Italien i sexårsåldern på 90-talet.
Den här Italienska dobermannen fick mig att minnas tillbaka till 90-talet, då jag spontant utbrast ”molto bene” halvvägs nerför branten.
Lättsvängd och lekfull samtidigt som titanalen mellan elastometerlagren ger dig en trygg känsla i pisten. Och vad elastometer är eller gör förstår jag inte alls, men på samma sätt som jag lärde mig att ”burro” är viktigt för pastan så antar jag att ”elasto” är lika viktigt för Nordica. För den här skidan är bra. Riktigt bra!


BLIZZARD Bonafide 97

Bonafide är skidan för dig som vill åka stort och fort. Med sina 97 mm under midjan är det den perfekta allmountainskidan. Bra kantgrepp och tillräckligt bred för att plöja igenom uppkörda pister och 2dm puder och med en radie på 18,5m (183cm) så får du en skida som är perfekt balanserad. Inte för seg, inte för svängig.


STÖCKLI Stormrider 95

Nyordslistan 2024: "stöcklifiera" - att göra något så oerhört exceptionellt eller enastående att det överträffar alla förväntningar eller normer. Det kan vara att ta något alldeles vanligt och förvandla det till något helt fenomenalt på ett sätt som imponerar eller förbluffar andra.

Stöckli being Stöckli. Stormrider 95 har den perfekta kombinationen av smidighet och stabilitet som alla skidtillverkare drömmer om att uppnå. Den perfekta skidan.

LISA W

Säljare

Jag är en åkare som trivs bäst i röda och svarta pister, jag gillar en skida med mycket sväng i och den får gärna vara både stabil och lekfull på samma gång - då jag tycker om att variera min åkning både i och utanför pisten. Vill jag ha en skida som är min bästa supporter och min största utmanare över hela berget!

ATOMIC Redster X9 RS REVO S

En storfavorit. En klockren pistskida för åkaren som vågar trycka på ordentligt, skidan går att lita på - alltid. Skidan upplevs både kraftfull och lättsam på samma gång, en härlig balans mellan ordentligt grepp och energi från sväng till sväng, kant till kant. En skida som du kan variera mellan snabba carvingsvängar och härliga harmoniska långa svängar. Jag skulle rekommendera denna skidan till åkaren som gärna hänger på låset när backen öppnar för att vara först att känna på den nypistsade manchestern. Vill man ha en lite mindre satsig och matig skida är X7 ett bra alternativ, den tyckte jag också mycket om!


BLIZZARD Hustle 9

Lätt, enkel, rolig och klockren överallt! Hustle serien överlag gav ett positivt intryck på mig. Man märker av den klockrena konstruktionen från Rustler, men man får en lättare och smidigare upplevelse i sin åkning. Skidan känns trygg men lättsam och kan tänka mig att den står emot de flesta utmaningarna - både uppför och nedför. Jag hade väldigt roligt på denna skidan och tror att den kan bidra med mycket skidglädje för de flesta åkarna, jag kommer rekommendera denna till vem som helst!


FISCHER Ranger 102

Sjukt stabil och den passar verkligen nästan vem som helst, vart som helst! Denna skidan är ännu en favorit hos mig, jag tycker denna skidan har allt stabilitet och lekfullhet samtidigt. En skida som verkligen går att trycka på med, rolig att svänga med och rolig att ta ut utanför backen! Återigen en skida till åkaren som vill ha en skida som passar överallt, som verkligen ger vad du vill ha oavsett vart du befinner dig på berget!

Matilda

Logistik

Jag heter Matilda, 27 år gammal och med en alpin tävlingsbakrgrund, som älskar fart, kvicka svängar och stabilitet. Vill ha skidor som kan utmana mig men även få till snygga svängar med.

STÖCKLI Laser WRT

Bästa skidan för att känna sig säker med i backen. Grym i pisten. Prestandan är lite bättre än alla andra skidor. Så man blir allmänt en bättre åkare med dessa skidor. Man kan jobba mycket med skidan om man vill och ändå vara trygg på snön. Balansen i skidan är fantastisk.

HEAD Oblivion 102

Rolig skida som man kan dra på med i backen även fast den är relativt mjuk. Man får en wow-känsla när man åker på den även om den ser lite tråkig ut. Lekfull med bra sväng och flyter på bra i offpisten. En perfekt skida för hela berget.


BLACK CROWS Mirus Cor

Lätt och mjuk skida. Lekfull, lätt att åka på både sladd och carving med. Bra allmountain skida unik modell både i utseendet och låg radie. Kan åka på en hel dag i pist, i hopp eller lite utanför backarna. Passar till dom som vill svänga mycket i backen eller bara vill ha kul.

Max B

Bootfit

Jag heter Max och är 22 år gammal. Har främst åkt mycket skidor i Vemdalen men även många turer till St Anton i Österrike. Det jag tycker är absolut roligast är åkning i mycket puder. Något som Vemdalen kanske inte erbjuder så ofta, därför har jag lärt mig att uppskatta piståkningen också. Med mestadels åkning i Vemdalen och lite nere i alperna så söker jag en skida som kan göra båda delarna. Den ska kunna flyta på bra i puder samtidigt som den också ska kunna ta långa fina skär i pisten.

BLACK CROWS Mirus Cor

En otroligt rolig skida som förvånar med väldigt korta och rappa svängar i pisten. Med 87 under fot så tycker jag att den är en väldigt allround skida som även skulle kunna leta sig utanför pisten. En skida för dig som tycker det är roligt med korta svängar i pisten men ibland också kanske vill söka dig utanför pisten.

HEAD Kore 111

Riktigt rolig skida, det klyschiga ”stabil men lekfull” passar in. Matar igenom allt i pisten vid uppkörda förhållanden och fartstabil. ”Chargig” skida men kul att latcha runt med vid sidan av pisten också. Skulle funka väldigt bra med hybridbindning då skidan är väldigt lätt för att vara så bred. En bra skida för dig som åker mycket i alperna och söker sig mestadels till puder, men funkar även i pist sammanhang.


NORDICA Steafast 85

Lätt i övergångarna mellan längre och kortare sväng på skidan. Stabil skida men går fortfarande att ”sladda” med när du behöver. Ger en bra ”push” ut ur sväng men på ett lättare sätt än dom mer traditionella smalare pistskidorna. En skida både för den erfarne i backen som för den medelgoda åkaren.

Pelle

E-handel

Åkt skidor sedan barnsben, nu drygt 50 år senare blir det mest toppturande och gärna offpist på lite mindre orter i Norge och Sverige. Föredrar skidor med kort sväng och bra respons i svängen. Åkt mycket på lättare kolfiberskidor men gillar även en riktig pistskida för dagar med liftburen piståkning.

ROSSIGNOL Sender 94 Ti 

En ny favoritskida. Lagom stabil och trygg, enkelt att ställa om från carving till sladd i varierande svängradie. Bra respons utan att vara krävande. Kan med fördel monteras med en hybridbindning som en "one quiver ski" för dig som vill ha en skida till det mesta.

ATOMIC Redster X9 RS Revo S

Fantastisk prestanda utan att vara svåråkt. Går fint att växla mellan kort och lång sväng. Känns som en raceskida när man trycker på men mer förlåtande om tekniken eller orken brister. Skönt dämpad utan att förlora respons. Helt enkelt en sanslöst bra pistskida!


VÖLKL M6 Mantra

Mjukare, mer följsam och lite mer lekfull än tidigare. En del som åkt Mantra tidigare kanske tycker den är lite vek. För mig nu en riktigt rolig skida som passar ännu fler skidåkare utan att förlora stabiliteten och prestandan som gjort Mantra så poppis genom åren. En grym skida för hela skidanläggningen, pisten som utanför.

Max M

Logistik / Content

Jag gillar bredare lekfulla skidor. Åker gärna park.

NORDICA Steadfast 85

Lätt i övergångarna mellan längre och kortare svängar. Stabil skida som fortfarande går att "sladda" med om man vill, därför en superfin skida att åka på hela dagarna i pisten.

BLIZZARD Hustle 11

Superkul! Känns förvånansvärt lättmanövrerad för att vara lite bredare. Kul och poppig, rolig att carva med o latja runt. Min favorit bland Blizzards skidor. Sålänge det inte är hårt funkar den till att köra överallt. Grym säsongarskida. Snygg är den också!


LINE Blade Optic 96

Grymt kul! Bra grepp i pisten och rolig att carva med! Uppmanar till lite lek också och är rolig att hoppa runt och snurra med. Känns väldigt lättmanuvrerad. Passar super till nån som vill ha en jibbig skida men inte prioritera bort kant grepp i pisten!
Varje säsongstart är det tradition för de flesta inbitna skidåkare att åka på skidtesthelgerna i fjällen, så även för oss. En fantastisk möjlighet att faktiskt prova igenom mycket skidor på kort tid, och en perfekt start på vintern. I år åkte vi till Lindvallen och den värlsberömda Gustavsbacken.
Blizzard Hustle 11 23/24
Rea 40%

Blizzard Hustle 11 23/24

4 499 kr
7 499 kr

Varianter +

Blizzard Hustle 9 23/24
Rea 40%

Blizzard Hustle 9 23/24

3 599 kr
5 999 kr

Varianter +

Stöckli Laser WRT Pro inkl. WRT16 23/24
Bindning Ingår
REA 20%

Stöckli Laser WRT Pro inkl. WRT16 23/24

19 200 kr
24 000 kr

Varianter +

Stöckli Laser WRT ST inkl. WRT12 23/24
Bindning Ingår
REA 20%

Stöckli Laser WRT ST inkl. WRT12 23/24

16 800 kr
21 000 kr

Varianter +

Head Oblivion 102 23/24
Rea 30%

Head Oblivion 102 23/24

4 199 kr
5 999 kr

Varianter +

Atomic Redster X9 RS Revo S inkl. X16 VAR 23/24
Bindning Ingår
Rea 30%

Atomic Redster X9 RS Revo S inkl. X16 VAR 23/24

10 850 kr
15 500 kr

Varianter +

Blizzard Bonafide 97 23/24

Blizzard Bonafide 97 23/24

7 999 kr

Varianter +

Stöckli Stormrider 102 23/24

Stöckli Stormrider 102 23/24

14 000 kr

Varianter +

Liknande artiklar