• Snabba leveranser
 • Smidig betalning med Klarna
 • Fri frakt från 400 kr
Snow Safety Academy
AG Ski Club

Snow Safety Academy

Snow Safety Academy

Bättre snö till mindre risk


Alpingaraget Ski Club bjuder in till Snow Safety Academy powered by Mammut. Det här är en utbildning i lavin- och bergskunskap för dig som (precis som vi) älskar skidåkning i alla dess former och vill höja ditt medvetande om säkerhet i bergen. Konceptet består av en serie kvällar där vi stegvis lär dig hitta den bästa snön med minsta möjliga risk, allt för att du ska kunna njuta maximalt av din skidåkning och samtidigt känna dig trygg på berget.

Snow Safety Academy arrangeras ihop med det schweiziska varumärket Mammut och är helt utan kostnad för dig som skidåkare och kund hos Alpingaraget.

Alpingaraget Ski Club är till för att ge tillbaka till alla skidåkare genom att dela med oss av kunskaper och erfarenheter från både oss och de varumärken som vi jobbar med. Vi kommer presentera en mängd aktiviteter och events under säsongen så håll utkik i våra nyhetsbrev och sociala medier.

https://alpingaraget.se/pub_docs/files/SSA11.jpg

Snow Safety Academy powered by Mammut

NIVÅER

Konceptet Snow Safety Academy består av tre nivåer. Nivå 1 är instegskursen, den här måste alla gå. Vi sätter grunderna och ser till att du är medveten om hur man väljer säker skidåkning. Efter du har gått Nivå 1 så bör du gå Nivå 2, här går vi mer praktiskt genom vad du ska ha med dig på berget samt hur din utrustning fungerar. Nivå 3 är för de som verkligen vill lära sig om lavinkunskap, vi blir riktigt nördiga och är ute i fjällen för att analysera snökristaller, göra tester och leta efter svaga lager.

NIVÅ 1
Att känna till varför du behöver kunna vissa saker och varför det är lätt att hamna på fel plats och fel tidpunkt är grunden till säker skidåkning. Vi går igenom var man hittar rätt information och hur man planerar för den bästa dagen på berget. Vilka beslut som måste tas och vad man ska se upp för. Samt genomgång av marknadens tillgängliga smarta verktyg. Nivå 1 hålls på Alpingaraget.

NIVÅ 2
Det här tillfället är till för er som redan gått Nivå 1 och har bekantat er med grunderna om laviner och lavinutrustning samt fått gå genom hur vi själva ska försöka tänka för att ta rätt beslut på berget och hålla oss borta från farliga situationer. Nivå 2 hålls hos Mammut, i Frösundavik (Solna).


Vi kommer bland annat gå igenom och öva praktiskt på följande:

 • Genomgång av relevant utrustning och hur den funkar.
 • Demo av ballongsäck och förklaring varför den räddar liv.
 • Enkelt transceiversök (helst utomhus så ta med kläder efter väder).
 • Öva på närsök utan visuell bekräftelse.
 • Genomgång av störande signaler.
 • Visa skillnad på enkla och multipla begravningar.


NIVÅ 2 - DIGITALT

Detta blir en specialvariant av Nivå 2 som körs helt digitalt. Vi vill genom detta sätt nå ut till er som inte har möjlighet att vara på plats. Du kanske redan åkt iväg på säsong eller bor på annan ort. 

NIVÅ 3
Var på berget man kan åka säkert och samtidigt ha roligt och få fantastiska åk övas bäst på fjället. Det blir en helg med topptur och friåkning i en miljö som gör det möjligt praktisera nya kunskaper och få nya erfarenheter. Detta sker i någonstans i svenska fjällvärlden, oftast i april.

DATUM & PLATSBOKNING


Under vintersäsongen kör vi flertalet Nivå 1 och Nivå 2. Det blir ett tillfälle för Nivå 3 i vår, information och bokning kommer i början av 2024.


Information om när nästa tillfälle är och hur man anmäler sig skickas ut via vårt nyhetsbrev. Det går även bra att boka din plats via dessa länkar, där finns också information om datum och plats.:

Preliminärt ser det ut som följande 23/24:


 • SSA 1                  28:e nov (tisdag) 
 • SSA 2                   5:e dec (tisdag) - DIGITAL (Enbart online) 
 • SSA 1                  12:e dec (tisdag)
 • SSA 2                  14:e dec (torsdag)
 • SSA 2                  11:e jan (torsdag)
 • SSA 1                  18:e jan (torsdag)
 • SSA 1                  25:e jan (torsdag)
 • SSA 2                  1:e feb (torsdag)


Snow Safety Academy är ett projekt som bygger på en gemenskap och delvis frivilliga insatser för att det ska kunna vara gratis. Därför är det viktigt att man avbokar sin plats om man får förhinder, då har någon annan chansen att gå och vi fyller alla platser.

Det här är en utbildning i lavin- och bergskunskap för dig som (precis som vi) älskar skidåkning i alla dess former och vill höja ditt medvetande om säkerhet i bergen. Konceptet består av en serie kvällar där vi stegvis lär dig hitta den bästa snön med minsta möjliga risk, allt för att du ska kunna njuta maximalt av din skidåkning och samtidigt känna dig trygg på berget.

Liknande artiklar