• Snabba leveranser
 • Smidig betalning med Klarna
 • Fri frakt från 400 kr
Elevenate - Japan
AG Ski Club

Elevenate - Japan

ELEVENATE X AG SKI CLUB

JAPAN SECRET POWDER 3-10 FEBRUARI 2024

https://alpingaraget.se/pub_docs/files/Header.jpg
https://alpingaraget.se/pub_docs/files/japow-1-2.jpg

JAPAN SECRET POWDER med ELEVANTE och AG SKI CLUB

3-10 FEBRUARI 2024


Konceptet är enkelt:

Låt oss åka dit den bästa snön är och så få andra skidåkare som möjligt.

Under veckan utforskar vi de norra delarna av Japans huvudö, Honshu. Vi åker skidor i 3-4 olika skidorter. Troligen i prefekturerna Iwate, Aomori, Akita eller Yamagata. Dessa områden har mycket färre skidåkare jämfört med välkända områden om Nagano eller på Hokkaido. Men om snöförhållandena kräver det kan vi flytta till Hokkaido eller längre söderut till Yuzawa- eller Nagano-regionerna. Gruppen har tillgång till två bilar vilket gör att vi kan åka dit den bästa snön är varje dag. Vi bokar hotell på ett sätt som gör att vi kan avboka dem 3-7 dagar innan ankomst. Om vi ser att snöförhållandena och vädret är dåligt i det området och betydligt bättre någon annanstans, kan vi i sista stund byta till en helt annan region i Japan. Under normala förhållanden bor vi på två olika hotell under veckan och tillbringar 3-4 nätter på varje. Även om utgångspunkten är att åka puder i skidorter och använda liftar så mycket som möjligt. Måste alla deltagare ha med sig turbindningar 0ch stighudar så att vi skapar flexibilitet och kommer åt orörda områden om/när snön nära liftarna är uppåkt. Räkna med korta turer på 15 - 60 minuter från liftarna, och 2-3 dagars lite längre skidturer. Men förhållanden avgör var vi hittar den bästa snön.


Resans pris, 2890€

I priset ingår:

 • 7 nätters boende på 3-4-stjärniga hotell. I priserna ingår alltid frukost
 • 2 guider i 6 dagar.
 • Liftkort i 6 dagar.
 • Hyrbil i 7 dagar.
 • Transfer från tågstationen
 • Offset av koldioxidavtryck.
 • Övernattning sista natten på flygplatshotellet vid behov.
 • Ett överflöd av japansk kultur, utsökt mat, fantastiska landskap och naturligtvis massor av puder!

I priset ingår inte:

 • Flyg
 • Tåg/bussresor från flygplatsen till närmaste stora tågstation

Hur det kommer sig att Alpingaraget säljer skidresor med Elevenate och en finsk resebyrå?


Min första säsong 90-91 i St Anton lärde jag känna en finsk skidåkare som heter Pette Halme. Efter ett par vintersäsonger i St Anton flyttade vi båda två, oberoende av varandra, till Verbier. Pette hade redan då grundat en resebyrå som med tiden blev Finlands största med fokus på specialskidresor. Mot slutet på 90-talet hade vi båda bestämt oss för att gå bergsguideutbildningen (IFMGA) och det blev många gemensamma skid- och klätterturer för att klara antagningsprocessen. Vi hamnade i samma klass på utbildningen och under ett antal intensiva år delade vi hela känsloregistret och många fantastiska ögonblick i bergen runt om i Europa. Efter avslutad examen 2002 guidade vi så ofta vi kunde ihop under flera år.
Självklart för att vi tycker om varandras sällskap, men lika mycket för att vi båda är skidåkare i själ och hjärta och har samsyn på vad bra skidåkning är. Medan Pette (den första finska IFMGA bergsguiden) fortsatte bygga sin reseverksamhet och söka nya hemliga puderhålor över hela jordklotet flyttade jag hem till Sverige och Åre med familjen 2010.Jag och min fru hade då precisgrundat Elevenate. Från tidigt 2000-tal hade jag årligen guidat på Alpingaragets ”Freeride week” i Verbier, och lärt känna det gänget som passionerade skidåkare. Det var en självklarhet att vår första kollektion skulle säljas på Garaget. Nu har det gått ett antal år och Elevenate öppnar sin första shop in shop på just Alpingaraget. Då föll det naturligt att även erbjuda resor ihop. Resor för passionerade skidåkare. Och vem passade bättre att organisera resorna om inte Pettes resebyrå?
// Jimmy


Om Jimmy Odén


Är en passionerad skidåkare och IFMGA bergsguide med stor erfarenhet som har åkt skidor på de flesta kontinenter. Han har varit involverad i utbildning och examination på guideutbildningen. Främst som utbildnings och examinationsansvarig för skidåkningen inom SBO. Sedan 2002 är han medlem i guidebyrån Les Guides Verbier. 2007 publicerade Jimmy handboken Freeskiing - How to adapt to the mountains, som har getts ut på fyra språk och köpts av dedikerade skidåkare världen över. 2010 var han medgrundare till skidklädmärket Elevenate.

https://alpingaraget.se/pub_docs/files/japow-2.jpg
https://alpingaraget.se/pub_docs/files/japow-1-3.jpg
https://alpingaraget.se/pub_docs/files/japow-3.jpg
JAPAN SECRET POWDER MED ELEVANTE & AG SKI CLUB 3-10 FEBRUARI 2024 KONCEPTET ÄR ENKELT: LÅT OSS ÅKA DIT DEN BÄSTA SNÖN ÄR OCH SÅ FÅ ANDRA SKIDÅKARE SOM MÖJLIGT.

Liknande artiklar