• Snabba leveranser
  • Smidig betalning med Klarna
  • Fri frakt från 400 kr
Eskimo-Freeride Catskiing i Makedonien
AG Blogg

Eskimo-Freeride Catskiing i Makedonien

Eskimo-Freeride Catskiing i Makedonien
Publicerat av Johan Enström, Verkstadschef på Alpingaraget, 2022-01-28


Nu är vi tillbaka till det gamla garaget på Birjer Jarlsgatan efter några roliga dagar med Eskimo-Freeride i Popova Sapka, Makedonien.
Solnedgång över bergen
Resan till och från Popova Sapka är otroligt smidig, flyg från Skavsta till Skopje på 3 timmar och sen en dryg timmas transfer till hotellet uppe i den lilla skidbyn på 1700 meters höjd över havet.
Hotellet i byn
Väl framme så tog Vlad och hans team hand om oss och gick igenom lavinsäkerhet samt regler och beteende kring bandvagnen. Alla gäster och guider åker med lavinryggsäck, lavinsändare, spade och sond. Sen var det dags att bege sig ut på berget för skidåkning.

Bandvagnen och mäktig utsikt

Området är betydligt större än vi förväntat oss och det finns all typ av åkning, branta sluttningar, slingriga rännor med härliga vindrivor och gles skog i kuperad terräng. Vi betar av dalgång efter dalgång tills kropparna skriker efter energi och då dukas det upp en fantastisk lunch bestående av korvar, skinkor, ostar, ajvar och massor av andra lokala delikatesser. Eftet lunchen betar vi av några fina åk till på vägen hem och sjunger allsång i bandvagnen innan den kalla ölen väntar i hotellets bar.


Honken redo att droppa

Lyx lunch uppe på berget
Hotellet och maten är också klart bättre än vad vi hade förväntat oss och Eskimo-Freeride team på plats gör verkligen allt för att få oss att trivas och ha kul.

Pudersvängar i skogen
Sammanfattningsvis så var Popova Sapka, Makedonien magiskt. Terrängen erbjuder många alternativ för grym skidåkning samtidigt som maten och ölen är både billig och god. Definitivt ett resmål vi kan rekommendera och kommer återvända till!

Text:
Johan Enström

Liknande artiklar