• Snabba leveranser
  • Smidig betalning med Klarna
  • Fri frakt från 400 kr
Dynafit Blacklight 95 23/24
Dynafit Blacklight 95 23/24

Dynafit

Dynafit Blacklight 95 23/24

Dynafit Blacklight 95 tillhör Speed Touring-segmentet och är utvecklad för snabba topptursbestigningar och längre turer i utsatta miljöer. De något bredare måtten ger denna modell utökad bäryta även på mjuka underlag och nysnö. En premiummodell för all typ av terräng och underlag på långa distanser samt för vardagsmotion. Kärna av laminerad Paulownia för optimal synergi mellan lätthet, soliditet och mjukare vridstyvhet ger förlåtande egenskaper i krävande terräng. UD Carbon, ett kolfiber med envägssträckning över hela skidans yta maximerar vridstyvhet och ger lägsta tänkbara totalvikt. Sandwich-konstruktion med ABS sidokant kombineras med Dynafit´s beprövade 3D Sidewall Cap, vilket reducerar materialåtgången utan att inkräkta på vridstyvheten. Rocker profil i både nos och bakända och sidoskärning som är optimerad för varje unik längd ger proportionell funktion med effektiv åkyta och svängradie. Skidans belag är preparerat för tävling. Kombineras med förskurna Dynafit Speedskin som är förberedda med Dynafits unika nos- och bakinfästning. Specifikationer: Längder: 172, 178, 184 cm Sidecut: 128-94-116 mm Radie: 21m Vikt: 1220 gram (längd 172 cm) Race finish: belaget är förberett för tävling Paulownia Speed Core Kärna av laminerat Paulownia, ett trä av högsta kvalitet, ger en optimal synergi mellan lätthet och soliditet. En mjukare vridning ger förlåtande egenskaper. Kärnan är speciellt utformad för race och speed touring. UD Carbon
 Unidirectional (UD) Carbon är kolfiber med envägssträckning som är lagda parallellt utan bindning på tvären. Fibrerna får högre hållfasthet när inte är sammanvävda. 3D Sidewall Cap Construction
 Denna teknologi kombinerar Sidewall Construction och Cap Construction för att ge maximal kraftöverföring över hela skidans längd. Konstruktionen minskar vikten och ger förlåtande egenskaper. Den tredimensionella formen är ytterligare ett sätt att reducera vikten och samtidigt erhålla maximal vridstyvhet.

Längd

7 499 kr

I lager

  • Bindning ej inkluderad i priset för denna skida
  • Ange koden "skida+bindning" i kassan för 10% paketpris vid köpa av skida och bindning*
  • *Koden gäller enbart på ej redan nedsatta priser
  • Kostnadsfri montering vid köp av skida och bindning
  • Fri frakt

Beskrivning

Detaljer

Recensioner ()

Dynafit

Dynafit Blacklight 95 tillhör Speed Touring-segmentet och är utvecklad för snabba topptursbestigningar och längre turer i utsatta miljöer. De något bredare måtten ger denna modell utökad bäryta även på mjuka underlag och nysnö. En premiummodell för all typ av terräng och underlag på långa distanser samt för vardagsmotion.

Kärna av laminerad Paulownia för optimal synergi mellan lätthet, soliditet och mjukare vridstyvhet ger förlåtande egenskaper i krävande terräng. UD Carbon, ett kolfiber med envägssträckning över hela skidans yta maximerar vridstyvhet och ger lägsta tänkbara totalvikt. Sandwich-konstruktion med ABS sidokant kombineras med Dynafit´s beprövade 3D Sidewall Cap, vilket reducerar materialåtgången utan att inkräkta på vridstyvheten.

Rocker profil i både nos och bakända och sidoskärning som är optimerad för varje unik längd ger proportionell funktion med effektiv åkyta och svängradie.

Skidans belag är preparerat för tävling. Kombineras med förskurna Dynafit Speedskin som är förberedda med Dynafits unika nos- och bakinfästning.

Specifikationer:

Längder: 172, 178, 184 cm
Sidecut: 128-94-116 mm
Radie: 21m
Vikt: 1220 gram (längd 172 cm)
Race finish: belaget är förberett för tävling
Paulownia Speed Core
Kärna av laminerat Paulownia, ett trä av högsta kvalitet, ger en optimal synergi mellan lätthet och soliditet. En mjukare vridning ger förlåtande egenskaper. Kärnan är speciellt utformad för race och speed touring.

UD Carbon

Unidirectional (UD) Carbon är kolfiber med envägssträckning som är lagda parallellt utan bindning på tvären. Fibrerna får högre hållfasthet när inte är sammanvävda.

3D Sidewall Cap Construction

Denna teknologi kombinerar Sidewall Construction och Cap Construction för att ge maximal kraftöverföring över hela skidans längd. Konstruktionen minskar vikten och ger förlåtande egenskaper. Den tredimensionella formen är ytterligare ett sätt att reducera vikten och samtidigt erhålla maximal vridstyvhet.