• Snabba leveranser
  • Smidig betalning med Klarna
  • Fri frakt från 400 kr
Salomon QST X 24/25
Salomon QST X 24/25

Salomon

Salomon QST X 24/25

Salomons nya puderskida heter QST X och mäter 116 mm under foten. Ett par lagg som är precis lika sugna som du på puder. QST X släpps i ett fåtal exemplar redan nu. Äntligen ett X att älska, Franska Salomon senaste nyhet är ytterligare en modell till QST-linjen med freerideskidor. Den nya, feta skidan heter Salomon QST X och släpps i begränsad upplaga nu, men kommer att vara en del av det ordinarie sortimentet till nästa vinter 2024/2025. Kort sagt, QST X är 116 mm bred under pjäxan och en puderorienterad skida. QST X är byggd för att funka fint ihop med en Shift-bindning och turande, men är inte riktigt lika turorienterad som exempelvis denna vinterns nyhet QST Echo 106. QST X blandar designelement från Salomons nämnda lättare QST Echo 106 och deras tyngre, köttigare skida QST Blank, och lägger sedan till sina egna unika element. Från QST Echo 106 ärver QST X en lätt kärna av poppel- och karubaträ, samt en återvunnen färglad ABS-sidovägg. Från QST Blank och QST 106 lånar QST X skidan korkdämpning i tip och tail, såväl som Salomons "Double Sidewall"-konstruktion under foten. Jämfört med den 112 mm breda QST Blanken har QST X både mer rocker och längre radie; 25 meter istället för Blanks 17 meter. Salomon-atleten Cody Townsend har varit en stor del i utvecklingen av denna nya skida. QST X är också lättare än sitt smalare syskon Blank. QST X väger in på 1900 gram per skida, jämfört med Blanks 2220 gram. Detta gör QST X lätt för sin storlek och därmed ett fint val för sidecountry och kortare turer. Sammanfattningsvis är QST X en puderorienterad skida som är lätt för sin storlek, rejält rolig rockerprofil och ett belag som får dig att tänka på tie dye, krönt av en logo som påminner om det vi alla behöver alltid: peace.

Längd

10 100 kr

I lager

  • Bindning ej inkluderad i priset för denna skida
  • Ange koden "skida+bindning" i kassan för 10% paketpris vid köpa av skida och bindning*
  • *Koden gäller enbart på ej redan nedsatta priser
  • Kostnadsfri montering vid köp av skida och bindning
  • Fri frakt

Beskrivning

Detaljer

Recensioner ()

Salomon

Salomons nya puderskida heter QST X och mäter 116 mm under foten. Ett par lagg som är precis lika sugna som du på puder. QST X släpps i ett fåtal exemplar redan nu. Äntligen ett X att älska,

Franska Salomon senaste nyhet är ytterligare en modell till QST-linjen med freerideskidor. Den nya, feta skidan heter Salomon QST X och släpps i begränsad upplaga nu, men kommer att vara en del av det ordinarie sortimentet till nästa vinter 2024/2025.

Kort sagt, QST X är 116 mm bred under pjäxan och en puderorienterad skida. QST X är byggd för att funka fint ihop med en Shift-bindning och turande, men är inte riktigt lika turorienterad som exempelvis denna vinterns nyhet QST Echo 106. QST X blandar designelement från Salomons nämnda lättare QST Echo 106 och deras tyngre, köttigare skida QST Blank, och lägger sedan till sina egna unika element.

Från QST Echo 106 ärver QST X en lätt kärna av poppel- och karubaträ, samt en återvunnen färglad ABS-sidovägg. Från QST Blank och QST 106 lånar QST X skidan korkdämpning i tip och tail, såväl som Salomons "Double Sidewall"-konstruktion under foten.

Jämfört med den 112 mm breda QST Blanken har QST X både mer rocker och längre radie; 25 meter istället för Blanks 17 meter. Salomon-atleten Cody Townsend har varit en stor del i utvecklingen av denna nya skida.

QST X är också lättare än sitt smalare syskon Blank. QST X väger in på 1900 gram per skida, jämfört med Blanks 2220 gram. Detta gör QST X lätt för sin storlek och därmed ett fint val för sidecountry och kortare turer.

Sammanfattningsvis är QST X en puderorienterad skida som är lätt för sin storlek, rejält rolig rockerprofil och ett belag som får dig att tänka på tie dye, krönt av en logo som påminner om det vi alla behöver alltid: peace.

Egenskaper & Användning

Egenskaper

5/6 Lekfullhet

3/6 Kantgrepp

5/6 Flyt

3/6 Fartstabilitet

4/6 Vikt

Användningsområden

4/6 Freeride

2/6 Pist

4/6 Liftbaserat

5/6 Offpist

3/6 Topptur