Skidtest 2017/2018

På Alpingaraget testar vi hela tiden produkterna vi säljer. Nu har vi precis varit och testat vinterns skidmodeller igen! Här kan ni läsa om personalens testfavoriter:
 
---
 
Testare: Sofie C
24 år från Huddinge men har nästan spenderat lika mycket tid i Funäsfjällen som hemma. Sofie har en gedigen racebakgrund och har hunnit med både skidgymnasium och tre år på skidhögskolan innan hon la tävlandet på hyllan. Nu föredrar hon toppturer lika mycket som manchestermorgnar.
 
Testfavoriter:
Extrem Projekt 90
Rapp och rolig med bra grepp i alla snöförhållanden.
 
Armada invictus 99
En sjukt bra skida som gör exakt som du vill, vart på berget du än är. Lätt in i sväng, stabil i hög fart och lekfullhet ger en perfekt kombo.
 
---
 
Testare: Felix N
Har gjort åtta säsonger som skidinstruktör i länder som Norge, Nya Zeeland och Schweiz. Som åkare föredrar han offpist men säger aldrig nej till solig dag i pisten, där hans skolade skidteknik kommer till sin rätt.
 
Testfavoriter:
Stöckli Stormrider 105.
En väldigt dämpad och följsam skida med ett användningsområde över hela berget. Kvick och lekfull gör den till en riktig "allätare".
 
Blizzard Bonafide
En skida som kräver lite mer av sin åkare men som får dig att känna dig som kung i backen.
Även om den har en midja på 98 cm så har den fantastikt fin hanteringsförmåga i pisten.
En riktigt trygg skida!
 
---
 
Testare: Matilda G
Alpin raceåkare som är uppväxt i Sälen och har precis tagit studenten från Malungs skidgymnasium. Tekniskt skidåkare som älskar att åka fort i pisten.
 
Testfavoriter:
Nordica Enforcer 93
En allsidig och rolig allmountainskida med både stabilitet och härlig pistkänsla. Den är både lätt att hantera och stabil under både bra och dåliga förhållanden i backen.
 
Line Supernatural 86
En rolig pistskida i annorlunda omslag. Stabil och rolig skida med storslalomkaraktär. Ju mer du pressar den desto mer får du tillbaka.
 
---
 
Testare: Magnus E
Kraftfull åkare som gillar att åka fort både i offpist och i pist. Föredrar stabila skidor som behåller lugnet då han själv tenderar att balanserar på gränsen. Tävlingsbakgrund inom alpint och numera Alpingaragets Race-guru.
 
Testfavoriter:
Völkl Katana V-Werks
Som en GS-skida på steroider, och då snackar vi inget läppsalva med 0,00007 enheter Clostebol utan en spruta muskler rätt ner i marken. Trots sitt infernaliska kantgrepp så är skidan, tack vare sin full rocker-kurva lätt att svänga med. Okej, men då väger den jättemycket tänker du? Nej, det gör den INTE! (Obs Mange fördömer all form av doping)
 
Atomic X9
Perfekt skida om du vill äta försäsong-isiga Gästrapp till frukost. Nya inovationen servo-tec gör att skidan känns dämpad då den ska kännas dämpad och när den ska kännas som en råtrimmad Audi R8 så känns den som en råtrimmad Audi R8. Perfekt radie mellan SL och GS.
"Mikaela Shiffrin ringde och ville ha tillbaka skidorna efter lunchen så jag hann inte testa dem i uppkört, men det gör inget, det är i pist dem ska åkas."
 
---
 
Testare: Elin L
Utbildad skidlärare med flertalet säsonger i både på hemmaplan och utomlands. Under uppväxten åkte hon med Lidingö Freeskiers. Är idag en entusiastisk kaffe-cruiser som även gillar att bränna på med alla sorters svängar på bergets alla sidor.
 
Testfavoriter:
Extrem Mothertree 105
Trygg och stabil i stora svängar men samtidigt kvick och lättsvängd i de korta svängarna. En grym skida för allt! En ritkig Girlpowerskida helt enkelt.
 
Rossignol Soul 7 HD​
"Blev positivt överraskad hur stabil den här var i pisten, trodde det skulle bli fladdrigt men den var stabil i hög fart med ett skönt flow, en riktig lekfull och rolig skida!"
 
---
 
Testare: Ola A
Har åkt skidor sedan mitten av 70 talet. Fick en riktig nytändning för 6 år sedan. Åkte förr på resor till alperna, USA och Kanada nu hänger han med familjen i fjällen när han inte styr upp ordningen på Alpingaraget.
 
Testfavoriter:
Stöckli Stormrider 105
Superfin skida som har ett bra kantgrepp och ger en mjuk och fin dämpad känsla. Hur stabil som helst i hög fart. Lätt att komma överens med och upplevs aldrig nervös.
 
Black Crows Daemon
Riktigt rolig skida. Fartstabil, lättsvängd med bra kantgrepp. Fullrocker och 100 midja ger en väldigt allround och lätthanterlig skida.
 
---
 
Testare: Kajsa R
Friåkartjej som under sin uppväxt spenderat åren med att jaga de ökända Regnér-bröderna i de svenska fjällen. Har efter det spenderat vintrarna i Alperna och tävlat i friåkning. Gillar puder lika mycket som stenhårda pister, bara det går fort.
 
Testfavoriter:
Head Kore 105
Otroligt stabil trots sin vikt! Klarar av allt från manchester till stökigt puder. Den optimala skidan om man bara vill ha en skida i vinter.
 
Nordica Enforcer 110
Lekfull och lättmanövrerad samtidigt som den är stabil, förvånansvärt kvick kant till kant trots sina 110 mm under foten. Trivs på ojämt underlag.
 
---
 
Testare: Jeff N
Chamonix säsongare som älskar branta korridorer, klipphopp och puder. Modern skidåkare som gärna går på tur för att hitta de bästa åken. 
 
Testfavoriter:
Line Mordecai
En köttig skida som går att utforska över hela berget men som samtidigt är lätt att hantera och rolig att leka runt på. Går att köra på ordentligt med på både hårda underlag och i lössnö.
 
Extrem Opinion 108 Charger
Stabil och bra dämpad skida som hanterar alla typer av underlag. Går att trycka på ordentligt samtidigt som den är väldigt kvick och lättmanövrerad.
 
Head Kore 117
Riktigt trevlig att åka med över hela berget trots att den har en midja på 117. Kvick och lekfull men går ändå stabilt i uppkörd terräng.
 
---
 
Testare: Frida O
Uppväxt på skidor vintertid och har efter gymnasiet arbetat som skidinstruktör i österrike och i Schweiz. Älskar att vara i bergen och all typ av åkning. Gärna fart och utmaningar! Åker till Verbier så fort hon får tillfälle.
 
Testfavoriter:
Blizzard Rustler 10
Rolig skida som fungerar bra över hela berget. Drivande i väng coh hanterar ojämnheter fantastiskt bra. Skidan gillar fart och äventyr - precis som Frida!
 
Fischer Ranger 108
En mycket anpassningsbar skida som är kul och lätthanterlig, även i isiga pister och ojämna pucklar. Trots sin bredd är den lätt att få upp på kant och den ligger fint i varje sväng. Poppig ut genom sväng och utmanande då den trivs bäst i höga hastigheter. En skida att utmanas och växa ihop med.
 
---