• Snabba leveranser
  • Smidig betalning med Klarna
  • Fri frakt från 400 kr
Skidvård
Guider

Skidvård

Trött på slöa kanter och dåligt glid?

Börjar du lessna på att du inte tar dig fram på transportsträckorna eller att du halkar till på varje isfläck i backen. Då är det läge att se över dina skidor. Tar du hand om dina skidor får de ett längre livsspann och du kommer ha roligare tillsammans med dina lagg uppe på berget. I den här guiden går vi igenom grunderna i skidvård.

https://alpingaraget.se/pub_docs/files/ANystartsidaFlight/Skidvård_banner_Verkstaden.png

Slipa och häng skidans stålkanter

För att du ska ha en grym dag i backen vill du kunna lita på dina skidor och framförallt skidornas stålkanter. För att kunna nyttja skidan till dess fulla potential krävs det att kanterna är slipade och hängda. I den här videon får du en rejäl genomgång på hur du slipar och hänger stålkanterna på dina skidor, så att du kan känna dig lugn och trygg på dina skidor igen.

Valla Skidorna

Trött på att vara sisten ner till liften eller afterskin? Är du trött på att alltid behöva staka dig fram på övre transportsträckan mellan Åttan och Sexan, medan andra glider förbi dig utan problem? Då är det dags att valla dina skidor.

Den här videon visar hur du vallar dina skidor som ett proffs så att det kanske blir du som får vänta på dina polare vid liften samt att du slipper bekymmra dig om de där störiga transportsträckorna.

Laga skidans belag och stålkanter

När du är ute och åker på berget är det väldigt lätt hänt att du brassar över en sten eller två vilket dina lagg inte mår särskilt bra av. Repor i belaget eller en skev stålkant är tydliga tecken på att dina lagg skriker efter hjälp. För att skidorna ska hålla ihop och fortsätta vara lika bra behöver du laga dina skidor. Här har du en videoguide på hur du ska ta dig till för att laga belaget och stålkanterna!

Börjar du lessna på att du inte tar dig fram på transportsträckorna eller att du halkar till på varje isfläck i backen. Så här tar du hand om dina skidor så de håller några säsonger till.

Liknande artiklar