Om Alpingaraget
  • Snabba leveranser
  • Fri frakt över 400 sek
  • Sommarrea upp till 50% rabatt
  • Fysisk butik sen 1994
Priser inkl. moms

Om Alpingaraget

Alpingaraget-25-hero

Alpingaraget startade som butik 1994 och idag är vi ledande på alpin utrustning i Sverige även online.

Vi besitter lång erfarenhet, stor kunskap och hög kompetens när det kommer till alpin utrustning och vi har specialister inom alla områden.

Alpingaraget är en plats där det är okej att vara prylgalen och passionerad i överkant. Ingen detalj är futtig nog att lämnas åt slumpen. Ingen fråga är för dum. Här kan du fly vardagen en stund, prata puder och pjäxvinklar med likasinnade och få tips gällande vilka skidor som passar just dig.
Hos oss är det alltid vinter oavsett väder och årstid.

Både butikspersonal och kontorspersonal hittar du på Birger Jarlsgatan 127 i Stockholm. All vår personal har ett gediget skidintresse och är de inte på plats i butiken under vintern kan vi nästan garantera att de är i väg och åker skidor.

Den ena skiddagen är sällan den andra lik. Ibland regnar det och blåser storm, backen består av blåis med oregelbundna avbrott av slaskpucklar. Nästa dag är det inte ett moln på himlen, -5 grader och vindstilla. Manchesterräfflorna efter pistmaskinen som jobbat hela natten smattrar under skidorna och utanför pisten ligger pudret orört.
Det är lite av tjusningen med skidåkning, att snöförhållanden och väder kan förändras inom loppet av några minuter. Av just den anledningen så finns inte den perfekta skidan. Det finns många modeller som är allround och behärskar alla förhållanden helt okej, till och med riktigt bra. Men de är långt ifrån perfekta på alla typer av underlag. Vi vet vilka produkter som trivs bäst i isiga pister och vilka som helst håller till utanför de preparerade nedfarterna. Det vet vi inte enbart på grund av diverse clinics med leverantörer och tester i olika skidmagasin. Det vet vi av den enkla anledningen att vi provåker alla skidmodeller vi säljer!
Däremot finns den perfekta pjäxan. Pjäxan som omsluter foten, har hälgrepp som aldrig släpper och ger ett stöd underifrån som är format efter din fot - utan att smärta. Men vägen till den perfekta pjäxan är inte alltid spikrak, det kan behövas lite uttryckningar, formgjutna sulor och eventuellt formsprutande innerskor.
Kom in till oss på Alpingaraget och låt oss hjälpa dig att hitta den bästa utrustningen för dig och dina behov. Då kan även en blåsig och regnig dag bli en härlig skidupplevelse!

Alpingaraget
Birger Jarlsgatan 127
113 56 Stockholm

Vill du jobba hos oss? Välkommen att skicka din spontanansökan till jobb@alpingaraget.se.