Om Oss
  • Snabba leveranser
  • Fri frakt över 400 sek
  • Vårrea upp till 50% rabatt
Priser inkl. moms

Om Oss

Alpingaraget-25-hero
Alpingaraget startade 1994 och är ledande på alpin utrustning i Sverige. Både butikspersonal och kontorspersonal hittar du på Birger Jarlsgatan 127 i Stockholm. All vår personal har ett gediget skidintresse och är de inte på plats i butiken under vintern kan vi nästan garantera att de är i väg och åker skidor. Vi besitter stor kunskap och kompetens när det kommer till alpin utrustning och vi har specialister inom alla områden.

Alpingaraget är en plats där det är okej att vara prylgalen och passionerad i överkant. Ingen detalj är futtig nog att lämnas åt slumpen. Ingen fråga är för dum.Oavsett väder utomhus är det alltid vinter hos oss. Här kan du fly vardagen en stund, prata puder och pjäxvinklar med likasinnade och få tips gällande vilka skidor som passar just dig.

Den ena skiddagen är sällan den andra lik. Ibland regnar det och blåser 15 m/s. Backen består av blåis och med oregelbundna avbrott av slaskpucklar. Nästa gång är det inte ett moln på himlen, -5 grader och vindstilla. Manchesterräfflorna efter pistmakinen som jobbat hela natten smattrar under skidorna och utanför pisten ligger pudret orört. 

Det är lite av tjusningen med skidåkning, att snöförhållanden och väder kan förändras inom loppet av några minuter. Av just den anledningen så finns inte den perfekta skidan. Det finns många modeller som är allround och behärskar alla förhållanden helt okej, till och med riktigt bra. Men de är långt ifrån perfekta på alla typer av underlag. Vi vet vilka produkter som trivs bäst i isiga pister och vilka som helst håller till utanför de prepparerade nedfarterna. Det vet vi inte enbart på grund av diverse clinics med vpra skidleverantörer och tester i olika skidmagasin. Det vet vi av den enkla anledningen att vi provåker alla skidmodeller vi säljer!

Däremot finns den perfekta pjäxan. Pjäxan som omsluter foten, har hälgrepp som aldrig släpper och ger ett stöd underifrån som är format efter din fot - utan att smärta. Men vägen till den perfekta pjäxan är inte alltid spikrak, det kan behövas lite uttrykningar, formgjutna sulor och eventuellt formsprutande innerskor. 

Kom in till oss på Alpingaraget och låt oss hjälpa dig att hitta den bästa utrustningen för dig och dina behov. Då kan även en blåsig och regnig dag bli en härlig skidupplevelse! 

Alpingaraget
Birger Jarlsgatan 127
113 56 Stockholm

Vill du jobba hos oss? Välkommen att skicka din spontanansökan till jobb@alpingaraget.se.